Johanna Schartau & Eva Sidén

Behind – Between bild, ljud och video

Vernissage fredag 8 mars kl 17.00 – 20.00
Musik Eva Sidén kl. 18.30

Utställningen pågår 8 mars – 24 mars 2024
Musikprogram den 17:e och 24:e mars kl. 15.00

VÄLKOMNA!

Ljuden fyller rummet med vibrationer och klangfärger.
I och bakom, under och ovanför ser och känner vi världen,
platser som är både bekanta och främmande, som är både skrämmande och vackra.

På utställningen i ID:I galleri möter vi konstnärerna Johanna Schartau och Eva Sidén i en gemensam utställning som tar avstamp i något som pågår just nu men så som på avstånd. De visar verk som är separata men som också ibland går in i varandra, – det uppstår möten – vid en plats, vid en vibration, ett ljud, i en bild, i en film…

Johanna Schartau är verksam som konstnär. Hon arbetar i projektform med fotografi, film, skulptur, installationer. Hennes arbeten har visats på många olika utställningsplatser i Sverige och internationellt som Ystads Konstmuseum, Konstcentrum i Belgrad, på filmfestivaler i Kina och Polen och senast i Strömstad i samarbete med Göteborgs filmfestival 2024. Hon finns representerad bl.a. på Statens Konstråd, kommuner och regioner i Sverige, Ystads Konstmuseum och Malmö Konstmuseum och har också gjort flera offentliga gestaltnings uppdrag. www.johannaschartau.se

Eva Sidén är verksam som ljudkonstnär, tonsättare och pianist. Hon har en internationell verksamhet med installationer, konserter och kompositioner. Hon har haft verk uppförda t.ex. på Moderna Museet, Liljevalchs konsthall, Millesgården, Konserthuset, Musikaliska Stockholm, Musée d´ Orsay och GRM Radio France Paris, ZKM, Karlsruhe, Bobst Immersion room, Abrons art center, Scheen center New York. Utbildad vid Konsthögskolan och Musik-högskolan Stockholm, Academy of Performing Arts i Prag och Brno, Ircam Paris. art-music-art.web.app (musik,videos). www.evasiden.se

Program  under utställningen

Söndag 17/3 kl. 15.00

Eva Sidén piano, electronik
Christer Magnusson, gitarr och sång
Björn Cederberg, läsning

Eva Sidén spelar ur
Pianostycken, RE:Origo, Ses Oiseaux II, Grief, ur Transient pieces

Erik Satie Prelude d´Eginhard, ur Gnossiennes 3, 4,

Lili Boulanger D´un jardin clair

John Cage Två Pianostycken, Dream

Philipp Glass Metamorphosis Two

Christer Magnusson
spelar egna låtar och kompositioner

Björn Cederberg
läser ur sin roman Overland Spaceship

Mer info
www.evasiden.se
art-music-art.web.app (music and videos)
www.linkedin.com/in/christer-magnusson
www.bjorncederberg.se

Vid programmet; entré frivillig swish!
Eva Sidén Christer Magnusson Björn Cederberg


24/3 Finissage. Musik – Eva Sidén kl. 15.00