Annelie Wallin

Dark Time

Jag gräver. © Annelie Wallin 2011.

Annelie Wallin

28.10 – 15.11 2011

ons-fre 12-18
lö-sö 12-16

Hur stort är den enskilda individens handlingsutrymme i samhället? Hur mycket plats får man ta i det offentliga rummet, och finns det inte tusentals ytor av ogräs, skrot och grus i stadsmiljöns randområden som bara väntar på ett bättre öde i form av odlingar med ätbara grönsaker och vackra blommor? Wallin tar växterna till hjälp i en serie filmade guerillaplanteringar, för att undersöka var gränsen går mellan välvilliga bidrag för allas bästa och privata initiativ på andras bekostnad.

Annelie Wallins utställning på galleri ID:I kretsar kring begrepp som
ägande, makt, individens frihet och kollektivt ansvar. Tillsammans med filmerna visar Wallin även två skulpturala verk där guerillaverksamheten tränger in i den privata sfärens tevetittande och där paprikaplantor hejdlöst förökar sig i byrålådor och i tv-fåtöljens skumgummibotten.

Annelie Wallin är utbildad på Kungl. Konsthögskolan (1989-94) och gör sin
tredje utställning på galleri ID:I. För mer information se:
www.anneliewallin.se