Árni Gudmundsson och Cristian Rieloff

Árni Gudmundsson och Cristian Rieloff

Vernissage
fredag 24 februari kl 17–20

Utställningen pågår 24.2–11.3 2012

Öppet ons–fre 12–18
lör–sön 12–16

Varmt välkomna!

Lucky Guys© Árni Gudmundsson och Cristian Rieloff 2012

Intervju med Árni Gudmundsson och Cristian Rieloff

Manlighet ar huvudtemat av dina verk—varifrån hittar ni idéer eller inspiration om detta ämne?

Vi är två män i den rätta ålder som sagt; inte för unga och inte för gamla. Med denna utgångspunkt går vi ut i världen och hittar en massa konstiga situationer, händelser och påståenden som benämns som manliga. Media är också en liten skattkammare.
Sen har vi också en livlig fantasi och kan drömma oss själva till olika fördelaktiga (samhälls) positioner eller få en mardröm och hamna i situationer som inte alls är så roliga.

Ni beskriver manlighet som landskap—vilken symboler har växt fram?

Symboler är lite svåra att behandla i dagens konst men visst uppstår de, men då är det mera av en slump. Vi vill inte symbolisera manligheten i vårt projekt. För vår del handlar det mera om att porträttera en bisarr verklighet eller hedra en vacker situation.

Ni annonserade efter kvinnligt könshår och resultat är skulptur ”Big Man”—Vilken reaktion fick ni på den begäran?

Big Man: Ja, här var idén att vi skulle förvandla oss själva till Alfahannar och idag betyder det väl män med makt, pengar och massa prylar och eftertraktade av kvinnor. Så vi gjorde avgjutningar av oss själva och skulle pryda dem med kvinnligt könshår.

Vi skickade ut en förfrågan och fick runt 8 kuvert med kvinnligt könshår. Reaktionerna var rätt så varierade. Allt från att” jag har just rakat av det” tills att ”min man skull inte tycka att det var okej”. Sen var vissa svar rätt så intima och det blev många svar.
När vi ställde ut denna skulptur i Oslo så fick vi efter utställningen flera brev med hår i för det nästa könshårsprojektet. Problemet är att vi inte har ett nästa könshårsprojekt på gång.

Vernissagen är den 24:e februari och Stilleben ska bli presenterad första gången i Stockholm. Kan ni tala om verken som ska visas?

Ja, det är första gången vi visar denna utställning i Stockholm. Vi har visat den på flera andra ställen i Europa och nu har vi fullbordat den. Det är som en ständig pågående process men nu har de flesta arbeten mognat och kan presenteras för den Stockholmska finsmakaren.
Vi kommer att visa en lång film med titeln ”The passion of the Christs”, två tre minuters slingor med titeln ”Brunsttid och Plastic Posers”, tre foton arbete och skulpturen ”Big man”.

Árni Gudmundsson