Karin Lundgren-Tallinger

Karin Lundgren-Tallinger

”Uggleholken, en hommage till Hans von Berlepsch fristad för fåglar”

Vernissage
fredag 13 januari kl 17–20

Utställningen pågår 13.1–29.1 2012

Öppet ons–fre 12–18
lör–sön 12–16

Varmt välkomna!

© Karin Lundgren Tallinger 2012

Det var på en loppmarknad Karin Lundgren-Tallinger upptäckte boken med en uggleholk av Hans von Berlepsch, en man som vigde sitt liv åt ornitologi och vetenskap. Utställningen, Uggleholken, en hommage till Hans von Berlepsch fristad för fåglar, är en installation där Lundgren-Tallinger överför Berlepschs vetenskapliga ideal till en fantasivärld. Fåglar och fjärilar materialiseras ur organiska mönster och former. Med färger och konstruktioner hjälper de till att transformera galleriets väggar till en livfull vävnad av berättelser.

Lundgren-Tallingers verk är en materialhybrid där måleri, teckning och objekt möts i en mångfald av uttryck. Verk där intresset för det textila materialets möjligheter kommit att få en allt mer central plats. För Lundgren-Tallinger är det framför allt textilens möjlighet att låta sig utforskas och användas som en alternativ yta att måla på som intresserar. Hon undersöker hur tyget kan låta sig användas att ”teckna” på genom färgningsmetoder som shibori och blekning.
På utställningen har tyg, måleri och hittade objekt växt samman till en helhet, en fristad för besökaren.

http://karinlundgren-tallinger.se