Andreas Tellefsen

IDI:I galleri presenterar

ANDREAS TELLEFSEN

28.5–15.6 2014

BAROCKABILLY

Norsk konstnär utbildad vid Kunstakademien i Oslo, sedan åtta år
bosatt och verksam i Berlin.
Representerad bl.a. vid Sörlandets Kunstmuseum och Malmø Konstmuseum.

Vernissage onsdag 28 maj 17–20

Öppet tors–fre 12–18

lör–sön 12–16

Välkomna!


© Andreas Tellefsen 2014

 

BAROCKABILLYÄr ett subkulturellt fenomen influerat av Tegneserier, tidlig Rock-n-Roll  og Folk musikk m.m.  50-talls estetik krysset med en fascinasjon for Barocken som tidsepok – ”dammigt måleri”- kärlek, dråp, skönhet .
Tellefsen tecknar med flytande svart tusch och pensel på papper, som regel i långsträckta format som öppnar för att läsa bilderna som dröjande tidsrum.
I kompositionerna ställs ofta mer intrikata element mot enklare siluetter, eller ett ornamentalt landskap – drömvärldar. Ursprunget är saker som från början inte hör samman men som i sammanställningen och bearbetningen ges ett sammanhang och en betydelse i hans faschination för dem.
Ordet kuriös kommer av latinets cura, som betyder ”omsorg, bekymmer om, hjärtesak”, samma ord som curator härleds ur. På sätt och vis var kuriosasamlaren vår tids curator, som sammanställde utställningar i sitt eget hem, dessa utställningar skulle var och en förmedla en gemensam betydelse till betraktaren.
Tellefsen samlar notoriskt på föremål och bilder, använder dem som motiv och sätter samman dem i stilleben. I  bilderna skall de olika elementen på samma sätt förmedla en gemensam betydelse, en melankolisk berättelse om det förlorade,  om tristess och ensamhet, men också om det fascinerande och fantastiska.

www.flickr.com/photos/andreas-tellefsen/

Kommande utställning:

22.8 – 14/9:
Karin Lundgren Tallinger

VÄLKOMNA!