LEIF HOLMSTRAND HUGGER-MUGGER


© Leif Holmstrand 2010 Foto: Mika Korhonen

Vernissage 17 september
kl 17 – 21

Utställningen pågår
17, 18, 19 /9 2010
Öppettider:
fre 17-21
lör- sön 12-16

Performance/Installationen Territorial Clothing Cage Intermission är en fortsättning av tematiken i det tidigare verket What the Others Knew. Leif Holmstrand är poet och konstnär, bosatt i Malmö. Hans textila och virkade iscensättningar, objekt och installationer underminerar ofta det trygga och oskuldsfulla som så ofta kopplas samman med de textila materialen. Istället möter oss tankar om främlingsskap och tvivel, om kroppslighet och identitet. Leif Holmstrand har tidigare visat sina installationer och performances på bl.a Moderna Museet, Bonniers Konsthall och galleri Crystal Palace i Stockholm.

Performance: Fredag 17 september kl 19.00, Lördag 18 september kl 14.00 och
Söndag 19 september kl 14.00.

Hugger-Mugger: in da house, Gruppen kommer att utföra tre performance på Södermalm 11-13 september. På ID:i galleri visar de mellan den 17-19 september en dokumentation med bilder och video av sina performance. Noiseperformancegruppen bestående av Maria Hägglund, Elinor Ström, Catarina Williamson Källström arbetar med ljud och musik, performance och installationer. Gruppen har haft bejublade framträdanden på festivaler och gallerier där de bland annat haft konsert från en garderob, placerat ut 200 stycken pruttkuddar på en vältrafikerad gågata, sänt egna radioprogram från en egenhändigt tillverkad jätteradioapparat av wellpapp och släppt en dubbel-cd. Hägglund och Ström är utbildade på HDK, Göteborg och Williamson Källström på Konstfack, Stockholm.
Curators: Inger Bergström, Lotte Nilsson-Välimaa och Maria Sandstig

Utställningen är en del av projektet Points of Departure – Northern Fibre 2010. Under ett gemensamt paraply skapas en serie utställningar, workshops, performance och fysiska gestaltningar i det offentliga rummet i Stockholm. Teman är bland annat ny teknik och textila traditioner, textil som relationell och aktivistisk verksamhet och textilens flykt från det privata till det offentliga. Nätverket Fiber Art Sweden (FAS) står som värd för hela projektet. För mer information se www.pointsofdeparture.se

Öppettider: fredag 17.00-21.00 Lör-sön 12-16

För mer information:
Maria Sandstig 0708-859692
Inger Bergström 0739-966536