Sub Bau

Sub  Bau visar
nordicliveart.org
videoscreeningprogram på ID:I
vernissage 20 september 2003
Utställningen håller på t.o.m 28 september.

Sub Bau
proudly presents nordicliveart.org VIDEOSCREENING program
ID:I Galleri 20 –28 september
Tjärhovsgatan 19 Stockholm

Välkomna på Vernissage Lördagen 20 september 13.00 –17.00

Medverkande konstnärer:
Liisa Lounila, Mattias Härenstam, Gunnar Sandin, Anastasia Ax, Alli Savolainen, Jesper Just, Marit Lindberg, Narve Hovdenakk, Lars Siltberg, Ellika Sjöstrand, Marika Orenius, Simo Rouhianen, Dana Sederowsky, Björn Aho, Hanne Ivars, Kjersti Sundland, Nikolaj Recke, Stefan Karlsson/PontusHammarén,
Ilona Huss Walin, Lena Séraphin, Simo Rouhianen, Gun Holmström,
Lilibeth Cuensa Rasmussen, Martina Iverus, Elena Näsänen, Denise Ziegler, Seppo Renvall, Pekka Sassi, Sören Martinsen, Mats Olsson, Tellervo Kalleinen, Marika Seidler.

http://www.subbau.org
http://www.nordicliveart.org

Aktuellt


nordicliveart.org

6-14 september 2003 arrangeras nordicliveart.org för andra gången. Denna gång på Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Konsthall, Innovatum Kunskapens Hus Trollhättan och Konsthallen Bohusläns museum.

nordicliveart.org vill ta pulsen på den internationella samtidskonsten, bredda kontaktytorna och skapa ett kommunikativt möte där gränsen mellan aktören och betraktaren upplöses. nordicliveart.org samlar under perioden ett hundratal internationella konstnärer. De deltagande konstnärerna ingår i olika i nätverk och har under flera år arbetat med samtida konstnärliga uttryck som performance, video, ljud, nätkonst och hybridformer. Det är företrädesvis den nätbaserade konsten som kommer att stå i fokus denna gång.

Under perioden kommer en rad performance, nätprojekt och videofilmer att visas både i Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Föreläsningar och workshops med de gästande konstnärerna samt riktad fortbildning kommer också att arrangeras på de olika platserna.

Under beteckningen Open Gate, ett öppet forum, kan intresserade visa sina egna nätbaserade verk inom ramen för nordicliveart.org. Ett speciellt program skapas och sänds under veckan, där både professionella och amatörer medverkar.

nordicliveart.org. är ett publikt arrangemang i en interaktiv form. Genom att sammanföra en stor grupp internationella konstnärer vill vi skapa ett kommunikativt möte mellan konstnär och publik. Som arrangörer väljer vi att presentera en stor bredd av konstnärliga uttryck. Aktiv medverkan av konstnärerna är en viktig bas för projektet och en förutsättning för idén där närvaron, det konkreta mötet mellan konstnär/publik, konstnär/konstnär är bärande.

projektledare Roger Sarjanen och Stefan Karlsson