Birgitta Silfverhielm och Ann Frössén INUTI/UNITY

Inuti/Unity

© Ann Frössén och Birgitta Silfverhielm 201

Vernissage fredag 26.11
kl 18 – 21

Artist talk 10.12 kl 16

Utställningen pågår t.o.m
12.12 2010
Öppettider:
ons-fre 12-18
lör-sön 12-16

Samma vatten som kan vara en yta att flyta på, lyftas av, drömma om, dyka igenom, kan framkalla panik och rädsla att sjunka, dras ner eller översvämmas. Samma vatten som vandrar genom våra kroppar, kan dränka oss. Vi består till 70 % av vatten – jag är du, du är jag. Ständigt återskapat, filtrerat genom allt levande och genom land, sand, lera, floder och strömmar, bär havet på evigheten.
Ann Frössén och Birgitta Silfverhielm lever i olika förhållande till vatten.

Utställningen på Galleri ID:I innebär premiären för ett samarbete mellan
Birgitta Silfverhielm och Ann Frössén.
De möts i separata verk och i en gemensam videoinstallation.

ANN FRÖSSÉN
Född 1953. Verksam i Stockholm och Paris.
Ann Frössén arbetar med måleri i storformat, teckning, video och installation, i traditionell utställningsform och platsspecifikt. Hon är engagerad i frågor som naturens hållbarhet, liv och död.
Ann använder havet som sinnebild för våra liv och utforskar intensivt yta och djup.
Hon är utbildad främst på Konstakademien i Warszawa och har studerat flera år i Paris. Har ställt ut sedan 1988 i Sverige, Frankrike, Baltikum, Danmark, Finland, Ryssland, Polen, Tyskland samt Japan.
Ann Frössén driver också Art in Office Stockholm.
www.annfrossen.info

BIRGITTA SILFVERHIELM
Född 1960. Bor och arbetar i Stockholm
Birgitta Silfverhielm arbetar med skulptur, objekt, video och fotografi. Hon arbetar med konstnärliga projekt, utställningar och konst i offentlig miljö. Hon är intresserad av hur relationen mellan människa och natur ser ut, och av hur materien kan utgöra en metafor för inre världar. Birgitta lever på och av vattnet en stor del av året. Hon är professionellt aktiv som seglare och har havet som ständig följeslagare. Hon är utbildad på konstakademien i Trondheim, Norge, på Island samt på Kgl Konsthögskolan i Stockholm. Birgitta är även verksam som konstkonsult inom offentlig konst.
www.birgittasilfverhielm.se