Birgitta Silfverhielm

 

Hennes egen luft , Birgitta Silverhielm, 2008
”Hennes egen luft” © Birgitta Silfverhielm,2008.

Birgitta
Silfverhielm

Lämningar

Lämningar handlar om när någon lämnat världen och tiden. Det är vad båda mina föräldrar nu har gjort. Jag har under flera års tid ägnat mig åt att bearbeta det som de efterlämnat, och hittat vissa spår.

Att bli född, närd, upplärd till människolivet och sedan lämnad kvar är något de flesta människor delar. Jag har undrat över vad det var jag fick ärva, vad är de, i mig? Med makt över deras materia, framkallar jag något, får syn på något, som inte hade varit möjligt medan de var i livet.

Mamma, pappa, barn och något försvunnet möts här. Bakom allt som syns, finns skuggor och avtryck. Det suddade. Det verkar uppenbart att det fanns en gång, fast det nu är borta. Men vad var det?

Utställningen är den första i en serie som planeras framöver, där projektet Lämningar/Leavings kommer att utvecklas.

Vernissage:
fredagen 6/10
kl 17-20

 

Utställningen pågår
tom 26/10

Onsdag den 22.10 kl 18.00, på galleriet: Välkommen att delta i samtal om utställningen och dess tema med inbjudna gäster.

Läs mer på:
birgittasilfverhielm.se
epost: bisi@algonet.se