ID:Igalleri


Mona Petersson


Jag ser inget jag tittar


Maria Bjurestam


LIMBO





Vernissage
fredag 30/10 kl 17-21




Öppet ons-fre 12-18
lör-sön 12-16

Utställningen pågår tom 15/11


 

 

 

 

 

 


© Mona Petersson 2009
© Mona Petersson 2009

Mona Petersson

Utställningen Jag ser inget jag tittar visar två väggcollage och en vrå. Verket har beröringspunkter med videoinstallationen Den Lilla Harens Bett som visades på ID:I 2007.

Fotografier, videostills, teckning och objekt bildar tillsammans med poesi och text en scen för händelser och förlopp som ibland är beroende av varandra i sina motsatser. En gemensam nämnare skymtar i atombombsprov och namngivning, ögat och blicken, natursyn och vetenskap, tal och talrädsla. Utställningen genomsyras av dilemmat med allas vår frihet: att det som verkar bäst för mig själv kan göra det sämre för alla andra. Sammanfattning:
Allt och alla talar och kommunicerar samtidigt precis överallt i ett enda stort intensivt pysslande på ont och gott i livets alla nivåer.
Glosor; irisdiagnostik, bakterier, virus, alger, gråsparvar, rödlistning, mobiler, tungomålstal, Kvagga, Doorstep, Sunbeam, Ivy Mike, vardagliga uppmaningar, förnuft och nonsens.

Mail: info@monapetersson.se
Mobil: 0730-22 95 92





© Maria Bjurestam 2009


Maria Bjurestam


LIMBO; en struktur delar rummet, balanserande från ett hörn som ett skört eko av Rickard Serras stålskivor. På väggen projiceras en ström av ord, vars mening ligger mellan och utanför dem själva.

Maria Bjurestam arbetar rumsligt med ord och byggda strukturer, där besökaren både blir fysiskt objekt och språkligt subjekt. Det befintliga rummet utforskas med strukturer, objekt eller rum. Genom dem blir kroppen objekt och de rörelsemönster besökaren kan ha utmanas. I kombination med rumsligt placerade fragment av fiktiva dialoger eller enskilda ord modelleras associationer, positioner och tolkningar som ett gränssnitt mellan vår inre och yttre värld.

Mail: maria@bjurestam.se
Mobil: 073-655 48 74
www.bjurestam.se


Varmt välkomna!



Back to top



Hösten 2009

20.11-6.12
Nils Claesson

11.12- jan 2010
Öppen tid

---------------------------

Prenumerera på ID:I ´s nyhetsbrev!

---------------------------

Boken om konstnären och ID:I-medlemmen Lena Gustavsson kan beställas här>>